Windmere Restaurant | Yercaud, Tamil Nadu

Project Name: Windmere Restaurant, Yercaud

Area :2500 Sft

Project location : Yercaud, Tamil Nadu

Project Type :Commercial Interiors | Hospitality | Restaurant

Theme : Tropical Contemporary

Design Team : Nishadh Thufale

The Outcome

The restaurant of the Windmere Valley resort complex, has been designed to act as the epicentre where users and elements from the context of Yercaud, have been brought together seamlessly, thus blurring the line between the inside and outside.

Zoning for the restaurant is done to provide simple and easy circulation in a way that the interiors can accommodate maximum seating, while the outdoors allow for seating alongside a swimming pool. Muted shades of grey and black tiles have been chosen to provide a neutral background. The long sliding windows with fixed glazing on either side allows for the outdoors to flow into the restaurant, thus giving prominence to the greenery outside. The concept of bringing-in-the-outdoors is also brought in through the wallpaper, rustic materiality, warm and earthy colour tones and ambient lighting.

The outdoor seating allows for the customers to dine under picturesque skies with the backdrop of dense forests that grow coffee, spices and fruits around it. The swimming pool in front of the outdoor seating area, seamlessly extends into the horizon and provides a beautiful view looking over the city of Salem.