Nailbox | New BEL Road, Bangalore

Project Name : Nailbox, New BEL Road

Area :2000 Sft

Project location : New BEL Road, Bangalore

Project Type : Commercial Interiors | Hospitality | Salon

Theme : Minimal | Geometric | Functional | Warm | Comfortable

Design Team : Sneha Kiran Bhagwat, Jovine John

The Outcome

When people think of a salon, we visualize a quick paced space, full of bustle. This salon is designed to be a refuge for one, in oneself. The colours are warm and earthy, the light is functional yet soothing. The natural light is also welcomed in, with a beautiful tree as the backdrop. The Material palette is carefully composed together with shades of Walnut wood complimented by Matte Black paint and Off-White Paint. The warm tones in fabric, and the brass accents adds a layer of comfort along with the placement of natural plants.

The reception area and lounge is designed to give the customers a peek of the space and the luxurious experience that awaits them. The salon space itself is spread out, and minimal; fabric chairs also designed and manufactured by us, to sink into. The space is designed to connect people visually to the surrounding and to other people should they choose to be, and to the staff, that they always feel like they’re being taken care of, but also zoned such that one can choose to be reclusive and enjoy the company of oneself.

The warmth we were able to achieve with the space was a result of well curated fabric, the right furniture type. with the pop of brass accents and the lighting. It is a perfect marriage of function and aesthetic in our clients’ eyes.